Heraldin alapallonivelen vaihto

Kysymyksiä sekä vinkkejä korjauksiin ja varaosien hankintaan
Post Reply
HannuH
Posts: 27
Joined: Wed Feb 19, 2014 10:20 am
Location: Espoo

Heraldin alapallonivelen vaihto

Post by HannuH »

Joudun vaihtamaan Heraldiini 13/60 -69 oikeanpuoleisen ala"pallo"nivelen. Pitääkö jarrulevy tai koko napa irroittaa vaihtoa varten ja jos, niin olisiko tämä helpointa, jos poistaa ensin jarrusatulan ja siiten koko navan levyineen irroittamalla pyörän akselin (stub axle) ohjausakselista (vertical link).

HannuH, Espoo

Spitti74
Posts: 39
Joined: Tue Feb 05, 2008 5:53 pm
Location: Jyväskylä

Post by Spitti74 »

Kyllä. Alaniveltä ei saa kierrettyä täyttä kierrosta, jos levy ja napa on paikoillaan. Levy on navassa kiinni ruuveilla taustapuolelta, joten navan joutuu ottamaan irti. Levyn voi antaa olla navassa kiinni. Helpointa on ottaa akselin päästä mutteri irti rasvakupin alta ja purkaa laakerointi ja jättää pyöränakseli kiinni. Samalla voi tarkistaa sisemmän laakerin puolelta tiivisteen ja tarvittaessa vaihtaa sen tilalle uuden. Satula täytyy siirtää levystä sivuun, kun ensiksi irrottaa kaksi ruuvia, jolla se on kiinnitetty. Jarruletkua ei tarvitse avata, kunhnan saa satulan tuettua johonkin. Itse laitan satulan narulla roikkumaan työvaiheen ajaksi. Jarrulevyn kiveniskusuojan (tmso) joutuu myös ottamaan irti.

User avatar
makinpa
Posts: 308
Joined: Mon Sep 11, 2006 5:43 am
Location: VLK
Contact:

Post by makinpa »

Tässä kuva eturipustuksesta. Alanivelet on eripuolilla omansa. Nivelen pohjassa on merkintä L tai R. (kierteet eri suuntaan)
Kummassa oli välystä. Silmukan muovihelassa, kierteessä vai molemmissa?

Image

HannuH
Posts: 27
Joined: Wed Feb 19, 2014 10:20 am
Location: Espoo

Post by HannuH »

Kiitos ohjeista, nivelestä on kierteet ilmeisesti menneet, koska pystysuunnassa on väljyyttä.

Post Reply