Edullinen hitsinikkari tiedossa?

Kysymyksiä sekä vinkkejä korjauksiin ja varaosien hankintaan
Post Reply
HHyttinen
Posts: 2
Joined: Tue Jan 23, 2018 8:57 pm

Edullinen hitsinikkari tiedossa?

Post by HHyttinen »

Hei,

Olen uusi täällä foorumilla, ja myös varsin uusi Triumph Heraldin omistaja. Hommasin vuoden ´67 kiesin siis viime keväänä, ja olen ajanut sillä tasan kerran Itä-Helsingistä Pasilaan ja takaisin sekä kerran bensa-asemalle sen jälkeen, sillä onnistuin polkaisemaan auton kaasupolkimen pohjasta läpi (ja kyllä harmittaa, että tuli ostettua sinänsä kaunis ja hyväkuntoisen näköinen auto, jonka pohja on noinkin mätä). Sen jälkeen auto on seissyt tallissa, kun en ole ehtinyt tehdä asialle mitään.

Näin ollen minun pitäisi löytää joku tyyppi, joka osaisi hitsata kiesiin uuden pohjan. Varmaan se repsikan puolikin kannattaa samalla sipaista kondikseen. Työn jäljen ei tarvitse todellakaan olla mikään näyttelykuntoinen, mutta jos nyt olisi jotenkin siisti, turvallinen ja edullinen, se riittää.
Onko täällä foorumilaisilla tiedossa jotakuta, kehen kannattaisi olla yhteyksissä nyt ensin tästä?

Sitten korjausharmi osa kaksi tämän jälkeen onkin putputtava/pörpöttävä moottori (virranjakajassa vikaa -ko?), mutta jos nyt ensin aloittaisin tästä.

Talviterveisin,

Heta

tanhuri
Moderaattori
Posts: 43
Joined: Tue Oct 31, 2006 9:14 pm
Location: RAUTJÄRVI/Imatra

Re: Edullinen hitsinikkari tiedossa?

Post by tanhuri »

Moi

Tuolla Facebookin sivulla liikkuu enemmän Triumisteja. Voit saada apua nopeammin. Laitan linkin: https://www.facebook.com/groups/559957020833818/


T. Tanhuri

HHyttinen
Posts: 2
Joined: Tue Jan 23, 2018 8:57 pm

Re: Edullinen hitsinikkari tiedossa?

Post by HHyttinen »

Kiitos vastauksesta, käyn kuikuilemassa tuolla :)

Thunderbolt
Posts: 6
Joined: Tue Jan 05, 2016 10:33 pm
Location: Kaakkoinen Suomi

Re: Edullinen hitsinikkari tiedossa?

Post by Thunderbolt »

Morjensta pöytään, laitanpa tähän vähän aloitteluapuja käynnin parantamiseen. Ihan perusasioista kannattaa lähteä liikkeelle. Toimintajärjestys on: 1.engine, 2. ignition, 3. carburation.

1. Venttiilinvälyksien tarkastus ja säätö, puristuspainemittaus ja mahdollisten ohivuotojen tutkailu.

2. Tulpat, johdot, jakajan kansi, pyörijä, kärjet, kondensaattori. Tarkastus ja tarvittaessa uutta osaa. Konkat varsinkin nykyisin heikkolaatuisia ja levitessään pilaa kärjet, sekä osaa aiheuttaa kaikenlaista rykimistä käyntiin. Jakajan akselin välyksen tarkastus ja ajoituksen säätö.

3. Vasta kun perusmoottori ja sytty on hoidettu kuntoon, voidaan lähteä ropeloimaan ruokintapuolta. Varsinainen säätö onkin sitten enempi kaasutinkohtaista.
Spitfire 1500 -79
BSA A65T -71

Post Reply